Van Gogh Etten-Leur

Museum de Kunst
van het Leven

Na een lange zoektocht naar zijn identiteit, inspireerde het eenvoudige, dorpse leven in Etten-Leur Vincent Van Gogh om een levensveranderende stap te zetten: hier besloot hij dat hij kunstenaar wilde zijn. Hier vond hij eindelijk het lef om zijn eigen pad te kiezen.

Het Paulushofje

Een bijzondere link naar het verleden dat in ons mooie dorp nog altijd zichtbaar en voelbaar is. Zo ook in het Paulushofje: een subtiel verborgen plek waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. Een historische omgeving van romantiek en ontmoetingen, van creativiteit en inspiratie. Hier, vind je Van Gogh Etten-Leur.

Van Gogh kerk Etten-Leur

Van Gogh Etten-Leur is de samenwerking tussen Museum de kunst van het leven en de Van Gogh kerk Etten-Leur . De samenwerking, heet “Van Gogh Etten-Leur”. Het museum besteedt aandacht aan het leven van de gewone man en vrouw in Etten-Leur onder meer toen Vincent in Etten verbleef, en besteedt aandacht aan de geschiedenis van de psychiatrie in het dorp. 

Wij dagen je uit!

Maar we willen meer dan een museum zijn! Daarom dagen we jou als bezoeker graag uit. Door middel van allerlei activiteiten willen we je uitnodigen om de kunst van het leven te omarmen. Om met een open blik te kijken naar de ander en elkaar met open vizier te ontmoeten. Zodat iedereen, zoals Van Gogh, hier de vrijheid voelt om zijn talent te laten ontluiken en zijn eigen pad te kiezen.

Museum in het
hart van Etten-Leur

Als bezoeker draagt u bij aan het behoud en de uitbreiding van de collectie en het museum.