Van Gogh Etten-Leur

Museum de Kunst
van het Leven

Na een lange zoektocht naar zijn identiteit, inspireerde het eenvoudige dorpse leven in Etten-Leur de jonge kunstenaar Vincent Van Gogh om een levensveranderende stap te zetten: hier besloot hij dat hij kunstenaar wilde zijn. Voor zijn tijd al een bijzondere stap waar lef voor nodig was om zijn eigen pad te kiezen. Een kenmerk wat veel terug te zien is in de vorming van de plaatsen Etten en Leur welke tegenwoordig niet meer zonder elkaar weg te denken zijn.

Het Paulushofje

In ons museum proberen wij de bijzondere link naar het verleden dat in ons mooie Etten-Leur nog altijd zichtbaar en voelbaar is met datzelfde lef te exposeren. Wij zijn dan ook trots dat wij onderdeel zijn van het Paulushofje: een subtiel verborgen plek waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. Een historische omgeving van romantiek en ontmoetingen, van creativiteit en inspiratie. Hier, in deze ambiance in hartje Etten-Leur, vind je museum De Kunst van het Leven.

Van Gogh kerk Etten-Leur

Van Gogh Etten-Leur is de samenwerking tussen Museum de kunst van het leven en de Van Gogh kerk Etten-Leur . De samenwerking, heet “Van Gogh Etten-Leur”. Het museum besteedt aandacht aan het leven van de gewone man en vrouw in Etten-Leur onder meer toen Vincent in Etten verbleef, en besteedt aandacht aan de geschiedenis van de psychiatrie in het dorp. 

Wij dagen je uit!

Maar we willen meer dan een museum zijn! Daarom dagen we jou als bezoeker graag uit. Door middel van allerlei activiteiten willen we je uitnodigen om de kunst van het leven te omarmen. Om met een open blik te kijken naar de ander en elkaar met open vizier te ontmoeten. Zodat iedereen, zoals Van Gogh, hier de vrijheid voelt om zijn talent te laten ontluiken en zijn eigen pad te kiezen.

Museum in het
hart van Etten-Leur

Als bezoeker leert u niet alleen nieuwe dingen, u draagt ook bij aan het behoud van Etten-Leurs historisch erfgoed en de uitbreiding van de collectie en het museum.