Van Gogh Etten-Leur geopend door burgemeester Miranda de Vries

ETTEN-LEUR - Na een officiële openingshandeling door burgemeester van Etten-Leur, Miranda de Vries, is op 20 mei 2022 onder grote belangstelling het voormalig Streekmuseum Etten-Leur na een grondige metamorfose geopend. Het Museum gaat voortaan door onder een nieuwe naam: Van Gogh Etten-Leur, Museum De Kunst van Het Leven.

Van Gogh Etten-Leur geopend door burgemeester Miranda de Vries

De voorzitters van de stichting Vincent van Gogh en het voormalig streekmuseum hebben op 17 mei jongsleden een overeenkomst ondertekend, waarin ze hun wens om nauwer samen te gaan werken uitspreken. Deze samenwerking zal worden voortgezet onder de naam ‘Van Gogh Etten-Leur’. 

Deze overeenkomst is de start van een nauwe samenwerking tussen twee locaties waar de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh gepresenteerd zal worden. In het nieuw geopende museum, Museum De Kunst van Het Leven, wordt aandacht besteedt aan het leven in de Etten-Leur in de tijd dat Van Gogh hier leefde. Daarnaast is aandacht voor psychiatrie en het gewone boerenleven een belangrijk aspect in Museum De Kunst van Het Leven.

Intensieve verbouwing

Na een verbouwing van ruim 5 maanden was het op 20 mei dan eindelijk zo ver: het voormalig streekmuseum is geopend. Het museum zal zich in de komende maanden gaan ontwikkelen tot een culturele hotspot voor bezoekers. Verschillende activiteiten staan op de planning en in de huidige samenwerking met de Van Gogh Kerk zal er de komende maanden verder vormgegeven worden aan het bestaan van Museum De Kunst van Het Leven.