Kom aansluitend aan je bezoek gezellig wat drinken in ons huiscafé Havenzicht

We verwelkomen je graag aansluitend aan je bezoek aan het museum in huiscafé Havenzicht. Er is koffie, thee, en een ruim assortiment aan fris of bier verkrijgbaar. 

Het huiscafé is ook toegankelijk voor groepen (tot ca. 15 personen), bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje of bedrijfsuitje in combinatie met een bezoek aan het museum. We vragen groepen om even vooraf te reserveren: gebruik daarvoor het aanvraagformulier onderaan deze pagina, of bel 06-22400301 of mail: secretariaat museum

Een groepsbezoek aan het huiscafé kan op verzoek ook geregeld worden buiten de reguliere openingstijden van het museum, in combinatie met een bezoek aan het museum en/of met een rondleiding. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

Aan de Korte Brugstraat in Leur lag cafe Havenzicht. Dit was een van de vele huiskamercafé´s uit die tijd die meestal gerund werden door dames. Veel mensen van het platteland uit de omgeving gingen hier graag een borreltje drinken en wat bij praten met elkaar.

Cafe Havenzicht is in 1904 gekocht door Johannes Snelders, die toen in het achterste gedeelte van het pand een smederij is begonnen. Het voorste gedeelte bleef café met woonhuis. Het café werd gerund door Katrien Snelders.

De originele toog en het glas in lood raam van boven de ingang van het cafe kun je zien in het museum.

Aanvraag groepsreservering huiscafé Havenzicht

Algemeen