Etten-Leur

Maak er een leuke dag van. Combineer het bezoek aan het museum met andere attracties in Etten-Leur.

Foto: Pierre van Damme / VisitBrabant / Van Goghwand Etten-Leur

Waar de vader van Vincent predikant was

Van Gogh Kerk Etten-Leur

'In de Van Gogh Kerk in Etten-Leur maak je kennis met een relatief onbekende periode uit het leven van Vincent van Gogh. Toch was het een periode die van groot belang was voor zijn verdere leven. Het toenmalige dorp Etten vormde een kantelpunt in Vincents leven en het begin van zijn artistieke carrière op 28-jarige leeftijd. Hier had hij zijn allereerste atelier. Hier registreerde hij zich voor het eerst als kunstenaar.' (...)

Meer informatie

Moeierboom

De Moeierboom, op de kop van de Markt in het centrum van Etten-Leur, is een grootbladige linde (Tilia Platyphyllos). Dit groene monument werd omstreeks 1675 geplant en is één van de meest uitzonderlijke bomen in Nederland. De Moeierboom werd verkozen tot de nationale Boom van het Jaar 2020.

Boekdrukken in al haar varianten

Nederlands drukkerij museum

'Het Nederlands Drukkerij Museum in de Noord-Brabantse plaats Etten-Leur is een museum over boekdrukkunst. Het museum is opgericht in 1976. In het museum zijn alle facetten van het ambachtelijke boekdrukvak te zien. De oude drukkerij is ingericht zoals het was in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw.' (...)

Meer informatie

Van akker tot bakker

Korenmolen De Lelie

'De molen De Lelie is een korenmolen in de Noord-Brabantse plaats Leur. Het is een ronde stenen stellingmolen die na het afschaffen van feodale rechten zoals molendwang in 1804 aan de Geerkade werd gebouwd. De molen deed oorspronkelijk dienst als schorsmolen en kort daarna ook als korenmolen. In De Lelie wordt nu op vrijwillige basis graan gemalen. De molen is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag gratis te bezichtigen.' (...)

Meer informatie

tourist information

Van Gogh infocentrum / city shop etten-leur

De Etten-Leur City Shop is het Toeristisch Informatiepunt van Etten-Leur. Het is tevens de entree tot de Van Gogh Kerk.

Het Toeristisch Informatiepunt is – samen met het Vincent van Gogh Informatiepunt & Van Gogh museumshop – gevestigd in hartje centrum, op Markt 4. Een prachtig pandje dat ook een officieel Van Gogh monument is. 

Het infocentrum biedt informatie over Etten-Leur (en de regio) 

 > Tips voor een avondje of dagje uit

> Tips voor fiets- en wandeltochten

> Wandel- en fietsroutekaarten (knooppunten)

> Themaroutes

> Leuke souvenirs, geschenken en streekproducten

> MuseumPas Etten-Leur 

 

Meer informatie

 

Foto: J. Lanting